latinica  ћирилица
14/07/2020 |  22:06 | Аутор: СРНА

Мањи број демонстраната, скупови без инцидената

Испред Скупштине Србије у Београду на вечерашњем, осмом по реду протесту против власти, окупио се још мањи број људи него претходно вече, њих око 300, и нису забиљежени инциденти.
Београд, протести (Фото: Н1) -
Београд, протести (Фото: Н1)

Зграду су, као и претходних вечери, обезбјеђивали припадници Министарства унутрашњих послова, али вечерас у знатно мањем броју, преносе београдски медији.

На заштитној огради испред Скупштине Србије постављен је транспарент са написом "Косово је Србија" и фотографијама америчког предсједника Доналда Трампа и његовог представника за преговоре Београда и Приштине Ричарда Гренела.

Групи окупљених грађана лидер Покрета "Доста је било" Саша Радуловића износио је приједлоге о томе како је могуће реализовати фер и поштене изборе.

Једна група људи која у фокусу има косовско питање и очување светиња стајала је уз степениште испред Скупштине, док је група сједила на средини улице.

Демонстранти су и у Нишу вечерас поново прошетали централним градским улицама, иако их је још мање него синоћ, а осим саобраћајне полиције, нису уочени други органи реда.

Неколико десетина грађана се у поворци кретало од Скупштине града, преко два највећа градска трга до зграде Суда, дували су у пиштаљке и скандирали "Косово је срце Србије!", ту су се задржали неко вријеме, прислужили свијеће испред улаза у палату правде, а потом почели полако да се разилазе.

Протести су одржани и у Крушевцу, гдје је истакнуто да је ово маратонска борба за будућност и да од ње не треба одустајати.