latinica  ћирилица
15/07/2020 |  08:54 | Аутор: РТРС

Претежно сунчано, послијеподне пљускови

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати сунчано и умјерено облачно вријеме уз могућност локалних пљускова послије подне и дневну температура од 22 до 28 степени Целзијусових.
Фото:  Дара Калајџић Рундић -
Фото: Дара Калајџић Рундић

Ујутру ће бити ведро и сунчано у већини крајева, са мало облачности на југу и истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Прије подне и током дана у већини предјела очекује се промјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, а послије подне ће бити услова за по који локални пљусак у сјеверним и централним крајевима.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, углавном јужног и југозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница шест, Чемерно девет, Гацко и Иван седло 11, Хан Пијесак, Соколац, Нови Град, Мркоњић Град и Бугојно 12, Сребреница, Дрвар, Ливно, Сарајево и Тузла 13, Невесиње, Зворник, Бањалука, Приједор и Бихаћ 14, Билећа, Србац и Зеница 15, Вишеград, Бијељина, Добој и Градачац 16, Требиње 17, Мостар 19 и Неум 21 степен Целзијусов.