latinica  ћирилица
15/07/2020 |  12:16 ⇒ 12:16 | Аутор: СРНА

Пашалић: Недопустиво ради забаве испуштати хемијске супстанце у водотокове

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је да је недопустиво да се из забаве, обијести и слично у водотокове испуштају одређене хемијске супстанце, а што је недавно виђено на видео снимку на коме посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драган Мектић скаче у ријеку Укрину, која је пуна пјене.
Борис Пашалић - Фото: РТРС
Борис ПашалићФото: РТРС

Пашалић је данас рекао новинарима у Бањалуци да је ресорно министарство већ интервенисало тражећи од Инспектората Републике Српске да испита овај случај употребе хемијских средстава у природним водотоцима.

- Још нисмо добили извјештај о томе, али битно је да реагујемо и пошаљемо поруку да се такве глупости више никада не понове. Несхватљиво је да се у водотокове испушта било какав хемијски агенс без обзира да ли је на неки начин безбједан за људе или не. Ако јесте за људе, то не значи да је безбједан за флору и фауну. Дакле, не можемо да разумијемо да некоме таква глупост може пасти на памет - рекао је Пашалић.

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драган Мектић раније је поставио је на свом профилу на друштвеној мрежи Твитер видео-снимак на којем скаче у ријеку Укрину, која је пуна пјене.