latinica  ћирилица
15/07/2020 |  14:28 | Аутор: СРНА

Фоча: Радници и посјетиоци рафтинг кампова да се придржавају мјера

У Фочи је, са данашњих пет потврђених, тренутно 28 лица позитивно на вирус корона, од којих је четворо на болничком лијечењу, а већина заражених се на неки начин може довести у везу са рафтинг камповима, упозорила је руководилац Регионалног завода за здравство Слађана Арсеновић.
Универзитетска болница Фоча - Фото: Facebook
Универзитетска болница ФочаФото: Facebook

- Зато апелујем да се сва лица, која на било који начин учествују у раду кампова, придржавају прописаних мјера. Посебна пријетња је превоз од кампова до полазне тачке за рафтинг, тако да су сви возачи и путници обавезни да поштују прописане мјере, прије свега ношење маске и свођење броја лица у тим возилима на прихватљиву и препоручену мјеру - рекла је Арсеновићева.

У Регионалном заводу за здравствену заштиту истичу да је у Вишеграду, Фочи, Рудом и Новом Горажду посљедњих 15 дана дошло до раста броја заражених, док у Калиновику и Чајничу нема потврђених случајева заразе.

Арсеновићева је још једном апеловала да се грађани придржавју свих противепидемиолошких мјера.

- Мислимо прије свега на хигијену руку, респираторну хигијену, ношење маске у затвореном простору онако како треба и држање физичке дистанце од најмање два метра - нагласила је Арсеновићева.

Помоћник директора Универзитетске болнице Фоча Марија Петровић Пајкановић рекла је да се у овој здравственој установи тренутно лијечи 21 пацијент позитиван на ковид-19, а међу њима је четворо Фочака.

- Под опсервацијом је још 16 пацијената са симптомима, од којих је шест из Фоче. Сви пацијенти су средње тешке и тешке клиничке слике - рекла је Пајкановићева.