latinica  ћирилица
15/07/2020 |  17:15 | Аутор: СРНА

Анђелковић: Нови трибунал посвећен КиМ геополитички инструмент

Нови трибунал посвећен Косову и Метохији геополитички је инструмент који ради према налогу и у интересу оних који су га створили и проистиче из хашке праксе фалсификовања историје и наметања одговорности Србима, истиче политички аналитичар Драгомир Анђелковић поводом чињенице да бивши хашки тужилац Џефри Најс сада брани бившег команданта терористичке ОВК Хашима Тачија.
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs) -
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs)

- То је главни проблем. Ко год да је адвокат Хашима Тачија свело би се на исто, а то значи непринципијелан однос према Србима и искривљавање истине, фалсификовање прошлости да бисмо ми испали кривци, а да би они који су прави кривци били амнестирани - рекао је Анђелковић Срни.

Он указује да је ријеч о инструменту који је "прљав од старта" и који не мијења своју суштину.

- Хашки трибунал је успостављен као геополитички инструмент за процесуирање Срба, да би историја била прекројена, да би они који су били прави агресори, а то су НАТО снаге и наши регионални опоненти, од Хрвата, преко Бошњака и Албанаца, били представљени као борци за правду и жртве, а Срби, који су само бранили своје, као кривци - нагласио је Анђелковић.

На примједбу породица српских жртава да је у игри велики новац, Анђелковић наводи да су Хашки трибунал и тај нови суд геополитички инструменти, а они, какав год да је новац у питању, раде према налогу оних који су их створили.

- Ми да имамо и милијарде не бисмо могли то да изменимо јер иза тих лажних трибунала стоје оне силе које су извршиле агресију на Србију и на српски народ, генерално, деведесетих година прошлог вијека - каже Анђелковић.

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији /Косметске жртве/ саопштило је раније данас да бивши хашки тужилац Џефри Најс, пристанком да због великог новца буде адвокат Хашиму Тачију, убија правду за српске и косметске жртве.

Удружење је указало да је Најс, док је био тужилац у Хашком трибуналу, добио доказе о злочинима вођа терористичке ОВК, који се односе на Клечку, Радоњић језеро, Волујак, Ликовац и Лапушник, те спискове имена киднапованих Срба, као и њихових киднапера и убица, али ништа није учинио да они буду процесуирани већ је, напротив, те доказе "продао вођама ОВК".

- Силовање међународне правде је извршено када је тужилац Хашког трибунала Џефри Најс пристао да због великог новца заступа и заштити ратне злочинце Тачија, Рамуша Харадинаја, Кадрија Весељија, Фатмира Љимаја - поручили су из Удружења.