latinica  ћирилица
16/07/2020 |  08:25 ⇒ 08:26 | Аутор: СРНА

Рунић: Друга фаза реконструкције Титове пећине

У току је друга фаза реконструкције Титове пећине у оквиру које се уређују бараке, рекла је Срни начелник општине Дрвар Душица Рунић.
Начелнца општине Дрвар Душица Рунић - Фото: СРНА
Начелнца општине Дрвар Душица РунићФото: СРНА

Рунићева је истакла да су у првој фази постављене жице за спречавање одрона.

- Још прошле године смо обезбиједили средства од 50.000 КМ која је Влада ФБиХ дала на приједлог министра животне средине и туризма Едите Ђапо. Средства су уплаћена на рачун општине почетком године - рекла је Рунићева.

Она је објаснила да је за завршетак реконструкције потребно уредити ограде, поставити туристичку сигналазацију и освјетљење.

- Општина Дрвар већ другу годину губи једини приход од туризма, прошле године смо морали затворити Титову пећину због одрона камења, ради безбједности посјетилаца. Ове године због епидемије вируса корона нема туристичке сезоне - навела је Рунићева.

Она је додала да се и установа којој је додијељен Спомен-комплекс "25. мај" на управљање налази у финансијским проблемима.

- Планирамо од септембра понудити школама са подручја БиХ једнодневне излете, уколико то епидемиолошка ситуација буде дозвољавала. Титова пећина ће након ове реконструкције бити безбједна за туристе, а естетске детаље ћемо завршавати кад нам то финансијске прилике буду дозвољавале - наводи Рунићева.