latinica  ћирилица
16/07/2020 |  09:00 ⇒ 09:04 | Аутор: РТРС

У Бањалуци отворен Фестивал књижевности "Императив" (ФОТО)

У Банском двору, синоћ је отворен Фестивал књижевности "Императив".
Отворен Фестивал књижевности "Императив" (фото: banjaluka.rs.ba) -
Отворен Фестивал књижевности "Императив" (фото: banjaluka.rs.ba)

Промоција реиздања књиге “Бања Лука у путописима, записима и легендама” аутора Мате Џаје, отварање изложбе “Сто књига о Бањалуци” и програм посвећен раду књижевника Бекима Сејрановића обиљежили су отварање овогодишњег “Императива“.

Овом догађају присуствовао је замјеник градоначелника Срђан Амиџић, који је одао признање организаторима фестивала на одличној организацији упркос актуелној епидемиолошкој ситуацији.

Организацијом фестивала шаљемо поруку да живот не смије стати и да морамо научити како да живимо у овим околностима, а са друге стране да промовишемо младе умјетнике, који су спремни и у оваквим временима да стварају.

- На отварању ове изложбе „Сто књига о Бањалуци“ имамо сто наслова који на различите начине третирају Град Бањалуку. Искрена захвалност свима онима који се баве овим послом, а ми смо увијек спремни да учествујемо у позиционирању наше културне сцене на сам врх. Некако, када је најтеже, ту се јавља култуна сцена и културни радници, који нас уче шта јесу истинске и праве вриједности – поручио је Амиџић.

Фестивал књижевности “Императив” одвија се у оквиру љетње сезоне Банског двора под називом “50 по 50” што симболизује број посјетилаца који могу присуствовати догађајима, а фестивал се одржава уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера. “Императив” траје до недјеље 19. јула.