latinica  ћирилица
16/07/2020 |  12:56 ⇒ 14:08 | Аутор: СРНА

Пашићу одузумају стан јер је Србин?

У тексту под насловом "Проблем је што је Предаг Пашић Србин" ријечки "Нови лист" пише о скандалу у вези са некадашњим играчем Фудбалског клуба "Сарајево" којем локалне градске власти одузимају стан и истјерују га на улицу.
Предраг Пашић (фото: MN press) -
Предраг Пашић (фото: MN press)

Легендарни фудбалер, шездесетједногодишњи Предраг Пашић могао би бити избачен на улицу након што је Општински суд у Сарајеву донио одлуку о одузимању стана и пословног простора које је бивши фудбалер користио.

- Одузимају ми пословни простор и стан у којем живим са својом супругом, а чија вриједност не покрива измишљени дуг на име најамнине за наведени простор, који и није власништо општине Центар у Сарајеву - наводи Пашић.

Он наводи да са супругом сада практично нема имовину нити могућност да нормално живи.

Пашић је добио стан прије више од 30 година од бившег градоначелника Сарајева Анте Сучића као заслужни спортиста, а као стварни власник некретнине у грунтовним књигама наведен је један покојни сарајевски Јеврејин.

Општински суд у Сарајеву, на захтјев општине Центар, донио је одлуку о одузимању стана и пословног простора које је Пашић годинама користио.

Пашић тврди да је судски спор вођен без његова знања, те да му је ускраћено право одбране.

Предаг Пашић је изабран за најбољег играча Прве лиге бивше Југославије у сезони 1984/1985, а у дресу Фудбалског клуба "Сарајево" играо је десет година. За репрезентацију Југославије забиљежио је десет наступа.

Како наводи "Нови лист", Пашић је за вријеме ратних сукоба био у Сарајеву.

Прије неколико година, власти у Сарајеву одузеле су Пашићу и локални стадион на којем су тренирала дјеца из његове школе фудбала и тада је отворено оптужио сарајевске челнике да то чине зато што није бошњачке националности.