latinica  ћирилица
16/07/2020 |  13:27 | Аутор: СРНА

Сатлер очекује да идуће седмице буде завршено усвајање буџета БиХ

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер изјавио је да се нада да ће наредне седмице Дом народа парламента БиХ усвојити буџет БиХ за ову годину након што су ове седмице у БиХ направљени одређени добри искораци.
Јохан Сатлер -
Јохан Сатлер

Сатлер је истакао да је јучерашњим усвајањем Приједлога буџета БиХ за 2020. годину у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ превазиђена прва степеница.

- Надам се искрено да ће наредне седмице и Дом народа пратити овај корак и обезбиједити усвајање буџета - рекао је Сатлер новинарима у Сарајеву.

Наводећи да би то омогућило Централној изборној комисији БиХ организовање локалних избора, Сатлер је изразио увјерење да је истински могуће да избори буду одржани у овој години.

Као још једну од позитивних ствари које су се десиле у БиХ, он је оцијенио то што је предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија јуче покренуо процедуру именовања Селме Цикотића за министра безбједности.

- Врло је важно да имамо попуњену позицију министра безбједности, имајући у виду не само мигрантску кризу, него бројне изазове који се јављају у том ресору - закључио је специјални представник ЕУ у БиХ.