latinica  ћирилица
16/07/2020 |  13:55 | Аутор: СРНА

У плану теретане на отвореном у још три бањалучка насеља

У Бањалуци су покренуте активности за изградњу нових теретана за вјежбање на отвореном у насељима Пријечани, Борик и Побрђе, у намјери да се грађанима омогуће нови спортско-рекреативни садржаји.
Бањалука-теретана на отвореном - Фото: СРНА
Бањалука-теретана на отвореномФото: СРНА

У градском Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт Срни је речено да је у плану градња теретана код подручне школе у Пријечанима, затим у Борику код "Кајака" у непосредној близини кошаркашког игралишта и на Побрђу код цркве.

- Ових дана изабрана је пројектантска кућа за израду идејних пројеката и урбанистичко-техничких услова за ове нове теретане - навели су из Одјељења.

У Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт напомињу да се код избора локација за нове теретане води рачуна о томе да буду постављене на локацијама гдје је мање спортско-рекреативних садржаја, као и на локацијама гдје има више рекреативаца.

Из Градске управе наводе да су однедавно нова мјеста за вјежбање на отвореном доступна и становницима насеља Обилићево и Чесма.

Задњих неколико година теретане су саграђене и у Парку "Младен Стојановић", на шеталишту поред Врбаса – између Ребровачког и Венеција моста, на Бањ брду, у насељима Симе Матавуља, Старчевица, Лазарево и у кругу спортско-рекреативног центра "Аквана".