latinica  ћирилица
16/07/2020 |  14:02 | Аутор: СРНА

Још 115 захтјева за рјешавање стамбених питања избјеглих и расељених

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић изјавио је данас да на подручју Приједора има још 115 захтјева за рјешавање стамбених питања избјеглих и расељених лица.
Милош Лучић са Миленком Ђаковићем - Фото: СРНА
Милош Лучић са Миленком ЂаковићемФото: СРНА

- Надамо се да ћемо под покровитељством Министарства за људска права и избјеглице, Републичког секретаријата /за расељена лица и миграције/ и федералног Министарства /расељених особа и избјеглица/ успјети ријешити сва стамбена питања ових категорија становништва - рекао је Лучић новинарима у Приједору након састанка са градоначелником Миленком Ђаковићем.

Лучић је навео да је до сада уложено око 7,5 милиона КМ у Приједор за рјешавање стамбених питања избјеглих и расељених лица, до сада је усељено 50 корисника, а да је у току изградња двије зграде са 52 стана, гдје би у ону са 32 стана требало да почне усељење почетком августа.

- Разговарали смо и о националним мањинама, а у Приједору су организоване четири - Роми, Чеси, Украјинци и Словенци, и град доста добро води њихова питања. Разговарали смо и о изградњи нових стамбених јединица за избјеглице и расељена лица, у оквиру чега ће бити рјешаване и националне мањине - истакао је Лучић.

Ђаковић је рекао да је са Лучићем разговарао о темама које су од интереса за град и о питањима у којима је могућа сарадња.

- Ово је врло широко министарство које покрива велики број тема и наставићемо квалитетну сарадњу - поручио је Ђаковић.