latinica  ћирилица
16/07/2020 |  14:17 ⇒ 14:56 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Подршка инфраструктурним пројектима из области водоснабдијевања

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас са међународним представницима о могућностима наставка подршке инфраструктурним пројектима из области водоснабдијевања за коју је исказана велика заинтересованост локалних заједница у БиХ.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

На састанку са директором Свјетске банке у БиХ Емануелом Салинасом, шефом Делегације ЕУ Јоханом Сатлером, резидентним представником Развојног програма Уједињених нација /УНДП/ у БиХ Стелијаном Недера, те амбасадорима Швајцарске Андреом Раубер Саксер и Шведске Јоханом Стромквист, предсједавајући Тегелтија је изразио спремност Савјета министара за сарадњу и подршку активностима, које, како је истакао, придоносе унапређењу животног стандарда свих грађана.

Саговорници су указали на значај улагања у водопривредне инфраструктурне пројекте, како би се грађанима, посебно у ситуацијама попут пандемије вируса корона, обезбиједили несметано и континуирано водоснабдијевање и санитација.

Предсједавајући Тегелтија је упознао саговорнике са потребом што хитније реализације мјера неопходних за санирање посљедица изазваних епидемијом вируса корона, саопштено је из Савјета министара.

На састанку су учествовали и министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац, министар иностраних послова Бисера Турковић и замјеник министра финансија и трезора у Савјету министара Хазим Ранчић.