latinica  ћирилица
16/07/2020 |  14:40 | Аутор: СРНА

Радић: Требиње најпожељнија градска дестинација домаћим туристима

Требиње је најпожељнија градска дестинација и највише домаћих туриста заинтересовано је да туристичке ваучере Владе Републике Српске искористи на крајњем југу, рекао је Срни директор требињске Туристичке организације Марко Радић.
Требиње (Фото: Дубравка Чоловић/РАС Србија) -
Требиње (Фото: Дубравка Чоловић/РАС Србија)

- С обзиром на то да је кампања "Доживи Српску" била усмјерена на домаће туристе и да је Влада Републике Српске одлучила да подијели ваучере за кориштење, односно промоцију домаћих потенцијала широм Републике Српске, ми смо у овом моменту највише посвећени позиву домаћим туристима да посјете Требиње, па из тог разлога највише резервација иде везано за ваучере Владе - рекао је Радић.

Радић се осврнуо на успјешну кампању "Љетуј у Требињу", у оквиру које је подијељено 60 градских ваучера, а забиљежено је више од 10.000 пријава и више од 28.000 посјета сајту.

Он је истакао да је у Требињу у овом периоду забиљежено највише посјета домаћих туриста, из Републике Српске, Федерације БиХ, а одређен број туриста је из Србије.

Радић је напоменуо да су још на снази мјере спречавања ширења заразе вируса корона, које утичу и на доласке туриста.

- У разговору са хотелијерима, оптимизам даје то што има резервација, полако се попуњавају смјештајни капацитети, не како је било претходних година, али не може се рећи да нема резервација - рекао је Радић.

Он очекује да ће у другој половини јула и августу бити солидан прилив туриста у Требињу.

Радић је истакао да је туристичка понуда Требиња универзална током цијеле године, а у љетњој сезони за све туристе који се одлуче да посјете овај град на крајњем југу Српске, доступни су многи занимљиви садржаји, као што је туристички комплекс "Град сунца", градски базени, природна купалишта.

- Вожња баркама Требишњицом је, наравно, нешто што је незаобилазно - нагласио је Радић.

Он је напоменуо да је Требиње у завршној фази добијања документа стратегије развоја туризма града Требиња 2020-2030 године.

- Град Требиње са овим документом јасно показује да жели да иде у правцу туризма и да стратешки дјелује, да брине о туристичкој понуди коју има, да је усавршава и валоризује све потенцијале које Требиње нуди у овом периоду, употпуњујући и улажући приватна и државна средства у нове садржаје које ће Требиње устоличити на мјесту једног од врхунских центара туризма Републике Српске и регије - рекао је Радић.