latinica  ћирилица
16/07/2020 |  15:11 ⇒ 17:18 | Аутор: СРНА

Лукач: Честитка полицији за успјешно завршену акцију без жртава

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач честитао је припадницима полиције за успјешну акцију у Турјаку код Градишке, гдје је данас окончана талачка криза, а осумњичени приведен.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

- Срећом све је упјешно завршено и честитам свим припадницима полиције на успјешној акцији, на упорности да се то заврши без жртава. И даље се ради увиђај и имамо информације да се у кући налази већа количина експлозива и бомби. Даља истрага ће показати шта су били мотиви осумњиченог, али очито је ријеч о психичком поремећају, јер нема других индиција - рекао је Лукач на лицу мјеста.

Он је изјавио новинарима да је један мјештанин синоћ напао комшију, ударао га бомбом, коју је бацио, али која, на срећу, није експлодирала.

- Ријеч је о психички болесном лицу, које се дуго година лијечило, али очигледно неупсјешно јер и даље има такве епизоде да се са њим дешава нешто што није нормално - додао је Лукач.

 

Он је навео да су придадници Полицијске управе Градишка синоћ блокирали кућу у коју се осумњичени затворио, заједно са својом мајком.

- Он апсолутно није имао никакав контакт са било ким и нисмо уопште знали шта се унутра дешава и да ли су уопште живи. На крају су се укључили Жандармерија и САЈ, ушли у објекат и ставили лица под контролу - навео је Лукач.

Он је додао да се приликом уласка припадника САЈ-а у кућу најприје појавила мајка осумњиченог, који није пружао отпор приликом хапшења.

Из Полицијске управе Градишка данас је саопштено да је јуче у 18.00 часова полицији пријављено да је једно лице вербално, а потом и физички насрнуло на комшију, а у једном тренутку је у правцу оштећеног бацило ручну бомбу која није експлодирала, након чега је осумњичени побјегао и закључао се у породичну кућу заједно са мајком.

Мушкарац је ухапшен данас око 13.00 часова.