latinica  ћирилица
24/07/2020 |  22:38 ⇒ 22:40 | Аутор: sputniknews.com

Милош Биковић хонорар од "Кошара" поклања породицама палих хероја

Један од најпознатијих и најупосленијих српских глумаца Милош Биковић одлучио је да свој хонорар од филма "Кошаре" уступи породицама погинулих војника.
Милош Биковић (Фото:dijaspora.news) -
Милош Биковић (Фото:dijaspora.news)

Његов хуманитарни рад познат је одавно, али свака нова вијест наиђе на одобравање и поштовање његових сљедбеника, пишу Новости.

У филму Балша Ђога познати глумац игра једног од "старијих момака", који је већ учествовао у ратовима 1991. и 1995, а на Кошаре долази да би помогао младим 18-годишњим војницима, "јер зна како је њему било".

- Велика је част бити каменчић у мозаику духовног споменика људима који су дали живот, младост и здравље у борби за наш дом. Они су носили оружје, а ми носимо бакљу да развејемо таму заборава над њиховим подвигом - изјавио је Биковић, поводом свог глумачког ангажмана у "Кошарама".

​Током дана, док се преносила вијест о његовом хуманом гесту, Биковић је, у једном тренутку, ријешио да се нашали, поручивши на Твитеру:

- Волим кад НАТО пише о мени - написао је изнад вијести о поклоњеном хонорару коју је на овој друштвеној мрежи објавила страница "Тrending NАТО njuz".