latinica  ћирилица
25/07/2020 |  19:04 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Градишка нови туристички бисер Српске (ВИДЕО)

Један од градова који ових година привлаче пажњу, како домаћих, тако и страних посјетилаца, је и Градишка. Љепотицом Српском путовали смо и ове седмице и посјетили овај град на Сави.
Градишка ноћу - Фото: РТРС
Градишка ноћуФото: РТРС

Градишка је одувијек била отворен град, пун добродошлице. Ријека Сава и њене притоке, чамци, бродови и мостови довозили су све људе добре воље.

Богато Лијевче, брдовито Поткозарје више од два миленијума пружа најбоље од себе. И становницима и гостима.

Сан о дружењу уз добру храну, пиће и пецање два пријатеља претворила су у салаш. Домаћи производи, чист ваздух и мирно окружење рецепт је за прави одмор.

У Градишци се увијек добро јело. Риба, роштиљ, спремљено на традиционалан или модеран начин. Развоју туризма овог града доприноси и положај на најфреквентнијем граничном прелазу у земљи.

- Углавном се људи изненаде. Градишка је најфреквентнији гранични прелаз. Међународни гости чине битну популацију, као и они из рубних општина у Хрватској. Скромна је гастро понуда, ту су шопинг дан, дан за храну, породични ручак. Цијене су им повољније и заиста доста их долази у Градишку - каже Гордан Шурлан.

У селу Кијевци налази се археолошки локалитет Манастириште, једно од девет националног споменика Босне и Херцеговине, до сад проглашених на подручју Градишке.

База хришћанства и духовности за цијело подручје, осим манастира, на овом мјесту биће изграђен и археолошки парк посвећен археологу Милану Ђурђевићу.

У 2020. години, години домаћег туризма, обавезно планирајте и обићи и Градишку општину.

Пријатно ћете се изненадити чак иако мислите да већ све знате о њој. Градишка има скривене љепоте, само чека да их и ви откријете.