latinica  ћирилица
27/07/2020 |  08:22 ⇒ 08:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Андреа Бочели наступио у Тоскани без публике

Славни италијански тенор Андреа Бочели одржао је још један концерт без публике под слоганом "Чекајући Мистерију љепоте 2021" у амфитеатру "Teatro del silencio", који је изграђен на његову иницијативу у родном градну Лајатико.
Театар у Тоскани (фото: magalihochberg.com) -
Театар у Тоскани (фото: magalihochberg.com)

У бајковитом амбијенту Тоскане Бочели је отворио мини концерт са са Шубертовом добро познатом пјесмом за сопран и клавир "Аве Мариа".

Након тога славном тенору су се прикључили пијаниста Карло Бернини, сопран Алешандра Марианели и умјетница Британи О''Конор која је кореографском пратњом заокружила циjeли догађај.

Бочели је заједно са Марианели отпјевао ариу из Пучинијеве опере Боеми, а потом сам извео по једну пјесму италијанских композитора Чеазара Андреа Биксија и Ернеста Ди Цуртиса.

За крај овог двадесетоминутног прворазредног умјетничког догађаја Бочели је пјевао италијанску химну.

Испред водећег тенора данашњице за вријеме наступа у пољу су биле распорађене заставе различитих земаља свијета као симболична порука љубави, наде и подршке за излијечење обољелих од ковид 19.

Славни тенор је извео 12. априла Ускршњи концерт из празне миланске катедрале Дуомо који је преко Јутјуб канала видјело око 24 милиона људи.