latinica  ћирилица
27/07/2020 |  09:25 | Аутор: СРНА

Зворник: Ухапшен због разбијања стакла на Дому здравља и напада на полицију

Мушкарац чији су иницијали С.Н. ухапшен је због сумње да је починио кривична дјела разбијање стакла на улазним вратима Дома здравља у Зворнику и физичког напада на полицију, саопштено је из зворничке Полицијске управе.
Полицијска управа Зворник - Фото: РТРС
Полицијска управа ЗворникФото: РТРС

Полицијској станици Зворник синоћ око 21.50 часова пријављено је да је једно лице полупало стакла на улазним вратима Дома здравља Зворник.

Полиција је изласком на лице мјеста затекла С.Н. који је наставио са нарушавањем јавног реда и мира, галамом и вријеђањем, након чега је физички напао полицијске службенике, нанијевши им тјелесне повреде.

О овом догађају обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.

Полиција наставља рад на документовању предмета, након чега ће надлежном тужилаштву поднијети извјештај против С.Н. за кривична дјела за која се осумњичени терети, односно због сумње да је починио кривична дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности и оштећење и одузимање туђе ствари.

Кривичним закоником Републике Српске прописано је да уколико је при извршењу кривичног дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности, службеном лицу нанесена тјелесна повреда или му је пријећено употребом оружја, учинилац ће се казнити казном затвора од шест мјесеци до пет година.

Полицијска управа Зворник осуђује сваки вид насилничког понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.