latinica  ћирилица
27/07/2020 |  19:45 ⇒ 20:19 | Аутор: СРНА

Дервента: Отворена изложба Горана Бијелића

Самостална изложба Горана Бијелића из Добоја отворена је вечерас у Галерији Центра за културу у Дервенти, а посјетиоци ће моћи да је погледају до 4. августа.
Дервента - Горан Бјелић - Фото: СРНА
Дервента - Горан БјелићФото: СРНА

- Представљам се са 20 радова техника акрилика на платну, мотиви су пејзажи, антипејзажи, нешто од мртве природе. Ово је трећа изложба у једном мјесецу, а имао сам у Добоју и Теслићу, била је једна колонија у Кожухама - рекао је Бијелић новинарима.

Он је захвалио Центру за културу Дервента и директору Јеленку Живковићу, који је изложбу свечано прогласио отвореном.

- Колективних изложби имам већи број, а ово је друга изложба у Дервенти. Од првих школских клупа бавим се сликарством, да уочавам свијет у боји. А радим и живописање - додао је Бијелић.

Бијелић је рођен 1984. године у Добоју, а од раног дјетињства волио је да црта и открива тајне боја. Бави се сликарством, иконописом и вајарством.

Сликарство је учио од професора Бранислава Вишта, који је током школовања открио његов таленат.

Утицај на Гораново ликовно стваралаштво имао је и академски сликар Саво Петковић, који му је дао одређене смјернице у колориту, перспективи и једноставнијем начину изражавања у простору.

Учесник је више ликовних колонија, од којих су неке: Саборовање "Какмуж-Озрен", "Патковача", "Карановац", "Котроманићево" и "Кожухе".

Његова слика "Зимски пејзаж" у Аустралији је 2014. године освојила прво мјесто.

Један је од чланова умјетничке групе из Добоја "Три сликара".