latinica  ћирилица
28/07/2020 |  09:23 | Аутор: СРНА

Код 42 возача утврђено присуство алкохола, ухапшено шест

На подручју Полицијске управе Зворник код 42 возача утврђено је присуство алкохола у крви, од 344 контролисана алко-тестом у регионалној акцији појачане контроле учесника у саобраћају, саопштено је данас из ове управе.
Полицијска управа Зворник - Фото: РТРС
Полицијска управа ЗворникФото: РТРС

Шест возача, код којих је утврђено више од 1,5 промила или су одбили да се подвргну алко-тестирању, ухапшено је и задржано до истрежњења или опоравка, док је један учесник санкционисан приликом контроле на присуство дроге или психоактивних лијекова.

Припадници Полицијске управе Зворник су током ове акције контролисали 396 учесника у саобраћају, од којих је 177 санкционисано, а евидентирана су и 132 остала прекршаја по другим основама из области безбједности у саобраћају.

Регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају спроведена је од петка до недјеље, од 24. до 26. јула, у оквиру кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске "Возите опрезно - путујте безбједно", са акцентом на контролу присуства алкохола и дроге или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.

Полицијска управа Зворник апелује на возаче да поштују законске одредбе, да не управљају возилом под дејством алкохола и тако заштите себе и друге учеснике у саобраћају.