latinica  ћирилица
30/07/2020 |  14:43 ⇒ 14:49 | Аутор: СРНА

За изградњу атлетске стазе на Палама скоро 400.000 КМ

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и директор фирме "Мибрал" из Сарајева Маја Браловић-Смит потписали су данас уговор о изградњи атлетске стазе на стадиону "Влајко Петровић" на Палама за коју је град обезбиједио 391.559 КМ.
Пале - атлетска стаза (Фото:katera.news/lat) -
Пале - атлетска стаза (Фото:katera.news/lat)

Вуковић је истакао да овај пројекат има вишеструк значај за општину, Факултет физичког васпитања и спорта и Фудбалски клуб "Романија", као и за бројне рекретивце.

- Ова атлетска стаза ће имати значај и за туризам с обзиром да све више спортских екипа борави на припремама на подручју Пала и Јахорине, а овај садржај ће их још више привући - рекао је Вуковић.

Подсјетивши да се, након реконструкције зграде Културног центра Пале, приступило овом важном пројекту, Вуковић каже да очекује од извођача да посао заврши у року од 90 дана, а можда и прије.

Он је најавио да ће у току идуће седмице град расписати процедуру за избор извођача за расвјету за овај објекат.

Смитова је захвалила инвеститору на указаном повјерењу, истакавши да радови почињу 4. августа и да се нада да ће бити завршени прије рока, уколико то омогуће временски услови.

"Мибрал" је вођа конзорцијума, а уговор ће реализовати заједничка група понуђача "Мибрал" и "Топ-спорт" из Бијељине.

Директор фирме "Топ-спорт" из Бијељине Мирослав Ђукић истакао је да је ријеч о сертификованој атлетској стази дебљине 13 милиметара у два слоја, при чему је први дебљине 10 милиметара, а завршни слој се ради у двије руке такозваним "шприц системом".

Ђукић је нагласио да је фирма лиценцирана за извођење завршних радова и да су сви материјали од реномиране фирме из Њемачке.

- Надамо се да ћемо у што краћем року завршити радове и да ће најкасније до 20. септембра Пале добити једну сертификовану атлетску стазу - рекао је Ђукић.

Декан Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву Боро Цицовић истакао је да ће атлетска стаза значити много за развој Факултета који је добио просторије у дворани "Пеки".

Цицовић је најавио да ће се са сјеверне стране дворане "Пеки" градити базен и још неки садржаји, што ће служити за практичну наставу студената, а користиће и грађанима Источног Сарајева.

Предсједник Фудбалског клуба "Романија" Саша Ласица истакао је да му је част што је данас домаћин овог догађаја јер је ово један велики пројекат који ће свима добро доћи, додавши да већ имају понуде иностраних репрезентација да дођу на припреме.

Он је рекао да ће док трају радови ФК "Романија" утакмице играти на гостујућем терену.

Потписивању уговора је присуствовао и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић.