latinica  ћирилица
31/07/2020 |  10:00 ⇒ 10:00 | Аутор: СРНА

У јуну промет трговине на мало већи за 8,5 одсто

Укупан десезонирани промет трговине на мало у БиХ у јуну, посматран у текућим цијенама, већи је за 8,5 одсто у односу на мај, објавила је Агенција за статистику БиХ.
Трговина - Фото: РТРС
ТрговинаФото: РТРС

Раст промета од 4,5 одсто остварен је у трговини прехрамбеним производима, односно храном, пићем и дуванским производима, док је у трговини непрехрамбеним производима забиљежен раст од 9,8 одсто.

Посматрано у сталним цијенама, укупан десезонирани промет трговине на мало у БиХ у јуну забиљежио је раст од 8,1 одсто у односу на мај.

Раст промета од 3,9 одсто забиљежен је у трговини прехрамбеним производима, док је у трговини непрехрамбеним производима остварен раст од 9,7 одсто.

Укупан промет трговине на мало у БиХ, посматран у текућим цијенама, у јуну ове у односу на исти мјесец прошле године забиљежио је пад од 9,7 одсто.

Промет прехрамбеним производима у шестом мјесецу забиљежио је пад од 5,6 одсто у односу на јун прошле године, док је промет непрехрамбеним производима остварио раст од 1,7 одсто.

Посматрано у сталним цијенама, укупан промет трговине на мало у јуну ове у односу на исти мјесец прошле године регистровао је пад од 5,3 одсто.

Промет прехрамбеним производима забиљежио је пад од седам одсто, док је промет непрехрамбеним производима остварио раст од 3,9 одсто.