latinica  ћирилица
31/07/2020 |  12:59 | Аутор: СРНА

Сарајево: Преминуо од повреда задобијених у бијегу од полиције

Лице чији су иницијали А.Х. /37/ преминуло је од повреда задобијених приликом покушаја бијега од полиције у сарајевској општини Стари Град, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево.

У полицијској потјери ухапшен је тридесетдвогодишњи мушкарац чији су иницијали Е.К, док се за трећим лицем, које је од раније познато полицији, трага и за њим је већ расписана потрага због раније почињених кривичних дијела.

- Синоћ око 00.25 часова на подручју опшине Стари Град, полицијска патрола покушала је да заустави једно возило, а возач је одбио да се заустави и дао се у бјекство. Осим њега, у возилу су била још два лица. Након краћег времена полиција је успјела да заустави наведено возило, а лица која су била у њему дала су се у бјекство - наведено је у саопштењу.

Из полиције појашњавају да је један од бјегунаца успио побјећи, другог је сустигао полицајац и савладао га, али је том приликом и задобио теже тјелесне повреде, док је трећи бјегунац скочио са подзида одређене висине, задобивши том приликом тјелесне повреде.

- Полиција је позвала Хитну помоћ на мјесто догађаја и током указивања љекарске помоћи лице је преминуло, те је у 01.10 часова констатована његова смрт - наведено је у саопштењу.

Тијело преминулог је превезено у просектуру Баре, гдје ће по наредби дежурног тужиоца сарајевског Кантоналног тужилаштва бити извршена обдукција, којом ће бити утврђен тачан узрок смрти.

Полицијски службеник који је задобио теже тјелесне повреде - фрактура и контузија зглоба и шаке лијеве руке, након указане љекарске помоћи отпуштен је на кућно лијечење.

Полицијски службеници настављају даљи рад на документовању овог кривичног дјела, те потпуном расвјетљавању и утврђивању свих чињеница и прикупљању доказа у вези са њим.