latinica  ћирилица
31/07/2020 |  13:43 | Аутор: СРНА

Михајловић: Коридор 10 за повезивање региона са Европом и југом

Србија ће завршетком жељезничког Коридора 10 постати незаобилазна рута у повезивању региона са Европом и југом, оцијенила је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић.
Зорана Михајловић - Фото: РТРС
Зорана МихајловићФото: РТРС

- Србија је транзитна земља и завршетком железничког Коридора 10 постаћемо незаобилазна рута јер смо за 300 километара краћи од Коридора четири, који пролази кроз Румунију и Бугарску - истакла је Михајловићева.

Она је током посјете градилишту жељезничког вијадукта, у оквиру модернизације пруге Београд-Будимпешта, рекла да ће сљедеће године почети изградња брзе пруге од Београда до Ниша.

Михајловићева је подсјетила да ће се радити и на реконструкцији барске пруге, саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.

Директор огранка "Руских жељезница" у Србији Мансурбек Султанов рекао је да је пројекат модернизације пруге Београд-Будимпешта важан не само за Србију, већ и за Балкан и Европу.

- Ријеч је о интегрисању српских жељезница у паневропски коридор - истакао је Султанов и потврдио да ће "Руске жељезнице" учествовати и у реконструкцији барске пруге