latinica  ћирилица
31/07/2020 |  18:38 ⇒ 18:52 | Аутор: РТРС

"Јазавац" отворио љетну позоришну сцену (ВИДЕО)

Извођењем хит представе "Цело тело ту ме боли" Градско позориште Јазавац отворило је љетну позоришну сцену која ће бити у функцији наредна два мјесеца.
ГП "Јазавац" љетна сцена - Фото: Facebook
ГП "Јазавац" љетна сценаФото: Facebook

Сви љубитељи позоришне умјетности, уз поштовање свих мјера предострожности, имаће прилику ,да врело љето проведу уз одличне представе ове позоришне куће.

Ансамбл Градског позоришта Јазавац последњу представу у својој матичној кући одиграо је 9. марта. Жељни живе и игре и контакта са публиком челни људи најмлађег позоришта у граду одлучили су да бањалучкој публици приреде љето за памћење.

Представе које су за јако кратко вријеме побрале симпатије домаће публике од сада су доступне на љетној сцени која је смјештена са спољне стране бањалучке дворане Обилићево.

Пројекат љетне сцене Градског позоришта Јазавац осмислио је архитекта Жељко Кушић уз сугестије тима из позоришта. Уз нову сцену, важе и нова правила условљена пандемијом корона вируса. Максималан број посјетилаца неће прелазити 50 мјеста, уз обавезно дезинфекцију и растојање од једног и по метра.

Иако овакав начин пословања није финансијски исплатив челни људи Јазавца наглашавају да је у овако тешким временима изузетно важно бити уз публику и пружити им могућност уживања у игри.

Ансамбл Јазавца вриједно ради на представи "Скупштина" редитеља Ивана Плазибата чија је премијера заказана за крај октобра.

Из позоришта најављују да ће 12. Фестивал младог глумца Заплет, уколико се стање са пандемијом корона вируса не стабилизује, бити одржан у септембру на љетној сцени.