latinica  ћирилица
31/07/2020 |  20:39 | Аутор: РТС

Станковић пред Нови Пазар - О противнику, али и Канги, Иванићу, Дегенеку

Шеф стручног штаба Црвене звезде Дејан Станковић је на конференцији за медије пред почетак нове сезоне Линглонг Суперлиге Србије причао о екипи Новог Пазара, али и о актуелним дешавањима у београдском клубу.
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић (фото:фкцз) -
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић (фото:фкцз)

Црвена звезда нову сезону у домаћем првенству започиње у суботу, када ће на стадиону "Рајко Митић" дочекати екипу Новог Пазара.

- Крећемо у нову сезону послије озбиљног рада на припремама гдје су момци одрадили феноменалан посао са стручним штабом и свима који су били ту. Очекујем да кренемо добро, ипак, још увијек смо у фази припрема. Играчима сам дао седам дана дуже одмора послије завршетка прошле сезоне, али су добро радили, тако да, мислим да ће то, можда не у овој, али већ у сљедећој утакмици да буде како треба - рекао је Станковић.

Тренер Црвене звезде изјавио је да је екипа спремна за Нови Пазар, новог учесника Суперлиге.

- Волим да будем добро упознат са екипом против које играм. Што се Новог Пазара тиче, они долазе са новим тимом, уз нови систем и знамо да се код њих доста тога издешавало - додаје Станковић.

- Бен и Гаврић су се у потпуности вратили, ту су и Боаћи и Павков, али су и они још мало са стране, полако их враћамо. Што се Катаиа тиче, он је прије доласка на припреме био на одмору скоро четири недјеље. Ако има проблем, макар и минималан, гледаћемо да га не напрегнемо. Он је заиста одрадио феноменалне припреме. Ако буде спреман - играће, али морамо да будемо пажљиви, Катаи је веома значајан за нас - изјавио је тренер црвено-бијелих.

Шампион Србије је у току данашњег дана представио ново појачање, повратника Гелора Кангу, који неће моћи одмах да се прикључи саиграчима на терену.

- Он је огромно појачање за нас, знамо шта може да покаже на терену и надам се да ће бити још бољи. На нама је да га натјерамо да извуче максимум из себе. Не сумњам у то да ће бити велики професионалац. Ми смо направили кодексе у свлачионици и он ће се уклопити у то. Играо је квалитетан шампионат и учествовао у добрим стварима у дресу Спарте. Он зна шта је Звезда и тако ће се односити према дресу. Треба да оде у Париз да покупи ствари, па да се врати. Тренирао је индивидуално двадесетак дана, тестираћемо га да видимо шта и како, али мислим да ће бити у потпуности спреман за двије недјеље. Што се позиције тиче, он може много тога да игра. Видјећу још шта и како, али нећу тражити нешто немогуће од њега - изјавио је Станковић.

Звездин стратег је рекао да су се Канга и Иванић веома лако договорили око тога ко ће носити дрес са бројем осам..

- Од када сам дошао у клуб, Иванић ми свакодневно тражи да носи број четири, каже да му је то доносило велику срећу у Војводини, да је "летио" по терену. Он је искористио прилику доласка Канге да добије број који хоће, тако да су сви задовољни. Не игра број, али ако се неко лијепо осјећа са одређеним бројем на леђима, онда што да се не изађе у сусрет и не направи договор - каже тренер Црвене звезде.

Шеф струке црвено-бијелих дотакао се и спекулација око одласка Милоша Дегенека.

- Дегенек је наш играч. Да је тема "врућа", звали би ме из клуба. Не знам ништа о његовом одласку, заиста, није да се правим да сам пао са Марса - закључио је Станковић.

Звезда нову сезону отвара у суботу, када ће на свом стадиону од 19.30 часова угостити екипу Новог Пазара.