latinica  ћирилица
01/08/2020 |  14:46 ⇒ 18:29 | Аутор: СРНА

У Дрвару погоршана ситуација, од понедјељка нове мјере

На подручју Дрвара ће због погоршања епидемиолошке ситуације од понедјељка, 3. августа, бити скраћено радно вријеме угоститељским објектима и трговинама, закључак је Кризног штаба.

Тренутно је на подручју Дрвара потврђено 12 случајева, од којих пет има тежу клиничку слику и смјештени су у ковид болницу у Мостару.

- Од јутрос су у Дом здравља Дрвар пријављена још четири случаја са развијеним симптомима - рекла је командант Кризног штаба Душица Рунић.

Рунић је навела да се због погоршања епидемиолошке ситуације до 18.00 часова скраћује радно вријеме угоститељским објектима, спортским кладионицама, свадбеним салонима, дјечијим играоницама, теретанама и другим објектима, док је радно вријеме трговинама ограничено до 20.00 часова.

На снази је и даље забрана окупљања више од пет особа у затвореном и на отвореном простору.

- Као начелник општине и као командант кризног штаба апелујем да се грађани суздржавају од кретања колико је могуће, да носе заштитне маске у контакту са другим људима и да чувајући себе сачувају и друге како бисмо из ове ситуације изашли са што мање жртава, јер здравље је на првом мјесту - истакла је Рунићева.

Рунићева је додала да ће закључци бити на снази 15 дана.

Уколико ситуација буде погоршана у наредним данима, Рунићева је навела да ће Кризни штаб бити принуђен да донесе најрестриктивније мјере као што су полицијски час, потпуна забрана рада угоститељских објеката.

Сједници Кризног штаба општине Дрвар данас су присуствовали кантонални министар здравља Василија Броћета, директор Завода за јавно здравство Ливањског кантона Дијана Мамић, директор Жупанијске болнице "Фра Миховил Сучић" Иван Цикојевић и полицијски комесар у Ливањском кантону Илија Јакић.