latinica  ћирилица
02/08/2020 |  08:43 | Аутор: Б92

Мајами зауставио Денвер, Јокић одличан

Кошаркаши Мајами Хита су резултатом 125:105 побиједили Денвер Нагетсе у првој утакмици наставка НБА сезоне.

У Орланду се без публике одиграла још једна НБА утакмица, а у овој је Мајами без већих проблема побиједио Денвер.

Нагетси су у сусрет ушли без три "стартна" бека и то се у њиховој игри итекако осјетило, пошто су и Дозир и Морис брзо ушли у проблеме са личним грешкама.

Мајами је старим добрим рецептом који садржи добру одбрану, одличан проток и прецизан шут како за три тако и са пенала успјешно одолијевао нападима Денвера углавном преко Јокића, па на крају заслужено славио са 125:105.

Управо је Јокић био главни играч Денвер Нагетса са 19 убачених поена и уз то је имао 7 скокова и 6 асистенција. Он је у првом полувремену малтене сам носио Нагетсе, пошто је у том периоду убацио 14 поена.


Било је доста компетитивне кошарке у том периоду утакмице, а крајем прве четвртине смо видјели и велики број фаулова. Изабраници Ерика Сполстре су успјели у пар наврата да се одлијепе, али су се Нагетси увијек враћали.

У завршници друге четвртине видјели смо преокрет Нагетса који на полувреме одлазе са пола коша предности 57:56, а у наставку су их кошаркаши Мајамија потпуно потукли.

Екипа Хита је у трећем периоду успјела да убаци чак 38 поена, дјеловало је као да је и сам Никола Јокић у једном моменту одустао од јурњаве за Мајамијем, а тек тада је "прорадио" Џереми Грент.

Послије тога смо видјели класично одрађивање посла од стране Мајамија, а одличну ролу у последњих 12 минута имао је Кели Олиник, који је убацио три тројке и укупно убацио 20 поена у том периоду меча.

Денвер јесте играо без неких важних играча, Марија, Бартона и Хериса, али су дјеловали веома блиједо и незаинтересовано наспрам "наштимованог" Мајамија.

Поред Јокића, истакао се и Џерами Грент са 19 поена, Морис је имао 13, Крег 10, а Портер Џуниор 11 поена. На другој страни Адебајових 22 поена испратио је Џими Батлер који је додао и 7 асистенција, Олиник је убацио 20, а Данкан Робинсон 17 поена.