latinica  ћирилица
02/08/2020 |  17:26 ⇒ 18:17 | Аутор: Б92

Хамилтон убједљив на Силверстону (ВИДЕО)

Луис Хамилтон је побиједио на трци за Велику награду Велике Британије.

Дјеловало је као да ће Хамилтон и Ботас лако донијети дуплу побједу Мерцедесу, а онда су обојица доживјела руптуру предњег лијевог пнеуматика и ту настаје драма.

Током 50 кругова виђен је малтене један исти сценарио: Луис Хамилтон убједљиво прво, Валтери Ботас други са великом разликом испред Макса Ферстапена и све је личило на то да  слиједи досадна трка и побједа Мерцедеса.

Треба споменути и велике проблеме, Нико Хилкенберг трку није ни почео, док су Магнусен и Квјат морали да заврше раније због инцидента с Албоном, односно излијетања са писте.

Роман Грожан је у једном моменту имао сјајну трку, али једини није ишао на замјену пнеуматика и средње тврде гуме нису издржале до краја, плус је "покупио" и казну од 5 секунди, па викенд није баш завршио како се надао.

Док су Хамилтон и Ботас "крузирали" ка лакој побједи, тада смо видјели да прво Ботасу, а убрзо и Хамилтону пуца гума! Ферстапен је моментално искористио овај поклон и обишао Ботаса, па се чинило да може и до побједе.

Ипак су из Ред Була одлучили да Макс оде у бокс по меке гуме, како би забиљежио најбржи круг трке и узео један бод, а испоставиће се да га је то коштало евентуелне шансе за побједу.

Хамилтон без предњег лијевог пнеуматика није могао много брзо да иде, али је то било довољно да стигне први, без да у једном моменту његово мјесто буде озбиљније угрожено, а његов колега Ботас је морао на замјену гума и због тога испао из бодова.

Карлосу Сајнцу је такође пукао пнеуматик и остао је без позиције, што је максимално искористио Данијел Рикардо и трку завршио на четвртој позицији иза Хамилтона, Ферстапена и Леклера.

Пети је био Ландо Норис, а иза њега Окон, Гасли, Албон, Строл и Фетел.