latinica  ћирилица
02/08/2020 |  17:28 ⇒ 20:21 | Аутор: СРНА

У понедјељак веома топло, увече наоблачење

Републику Српску и Федерацију БиХ сутра очекује веома топао дан, а увече и током ноћи наоблачење уз повремену кишу, пљускове и грмљавину.

Ујутро ће бити ведро, понегдје уз малу облачност, а на сјеверозападу је могућ понеки краћи пљусак током пријеподнева, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Током дана биће сунчано, топло, спарно и вруће, поготово у сјеверним и источним дијеловима земље усљед утицаја фена из правца југозапада.

Увече и током ноћи доћи ће до умјереног наоблачења праћеног кишом, пљусковима и грмљавином.

Дуваће јужни вјетар умјерене јачине.

Јутарња температура ваздуха између 13 и 18, на југу до 24 степена, а највиша дневна од 30 до 36, на југу до 38 степени.

Падавине и грмљавина могу се очекивати уторак, 4. августа, али и веома спарно вијеме, посебно у источним крајевима. Локално може бити појачаног вјетра. Послијеподне се очекују киша, пљускови и грмљавина, а биће услова и за непогоде праћене градом. Највиша дневна температура од 28 до 34, на планинама од 26.

Претежно облачно са слабим падавинама на сјеверозападу и југу биће у сриједу, 5. августа, а нестабилно ће се задржати и током дана. Највиша дневна температура од 17 до 23, на планинама од 14, на југу и сјевероистоку око 26 степени.

Нестабилно вријеме задржаће се и у четвртак, 6. августа, када ће бити и кише и пљускова, али и краћих сунчаних периода. Јутарња температура од 13 до 18, на југу око 20, а највиша дневна од 22 до 27, на југу око 29 степени.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је преовладавало сунчано вријеме.

Висока дневна температура и током дана била је на југу, гдје је у 14.00 часова у Требињу и Грудама измјерено 36 степени, а за степен ниже у Мостару и Неуму.

Најсвјежије било је на Бјелашници, само 13 степени.