latinica  ћирилица
02/08/2020 |  19:41 ⇒ 21:46 | Аутор: РТРС

У МСУ пратећи програм изложбе "Реконструкција" (ВИДЕО)

Музеј Савремене умјетности Републике Српске реализује пратећи програм изложбе "Реконструкција - Четири погледа на савремену умјетничку сцену Републике Српске". Овим путем публици желе да приближе радове 22 умјетника који су израз савремених умјетничких пракси на простору Републике Српске.
Изложба - Фото: РТРС
ИзложбаФото: РТРС

Кустоси Лана Павловић, Жана Вукичевић, Маша Чавић и Младен Бањац, који потписују концепт изложбе Реконструкција, вођењем кроз изложбу отварају дијалог између кустоса, умјетника и публике не само о радовима, него и о укупној проблематици која се тиче савремене умјетности у Републици Српској, попут система финансирања и вредновања.

- Надам се да ћемо кроз дијалог доћи до рјешења и да ћемо видјети како ће и Музеј савремене умјетности, а и публика и млади умјетници, допринијети бољој будућности савремене умјетности код нас - каже Бањац.

Музеј ће у наредном периоду настојати да што већем броју учесника изложбе пружи прилику да, путем вођења, разговарају са публиком.

- У прилици смо да разговарамо о самом раду, о проблемима приликом настајања и излагања рада, те приликом комуникације са публиком. Драго ми је да је Музеј урадио овако добар пројекат и поред свих ограничења због вируса корона - каже Александар Милошевић, учесник изложбе.

Вођења су организована четвртком у 19.00 сати, уз стриктно придржавање мјера.

- За крај планирамо промоцију каталога из четири дијела који ће бити феноменалан. Уколико нам епидемиолошка ситуација дозволи, биће још умјетничких садржаја у оквиру изложбе, тако да позивам све гледаоце да прате медијске канале и друштвене мреже Музеја савремене умјетности - каже Бањац.

Изложба "Реконструкција - Четири погледа на савремену умјетничку сцену Републике Српске" биће отворена до 25. септембра.