latinica  ћирилица
03/08/2020 |  20:44 | Аутор: СРНА

Покренуте предистражне радње након несреће на рингишпилу у Рогатици

Окружно тужилаштво Источно Сарајево започело је предистражне радње како би провјерило постоји ли основ за покретање истраге након што је 15-годишња дјевојчица преминула на путу до болнице послије пада са рингишпила у Рогатици.
Источно Сарајево - зграда Окружног јавног тужилаштва - Фото: СРНА
Источно Сарајево - зграда Окружног јавног тужилаштваФото: СРНА

- У овом моменту можемо рећи да су наложена вјештачења, односно обдукција и механичка вјештачења, ради провјере исправности уређаја. Након ових провјера имаћемо више детаља, а тужилац ће се изјаснити о евентуалном отварању истраге - рекао је портпарол Окружног јавног тужилаштва Невен Крамер.

Након несреће дјевојчици је помоћ указана у Дому здравља у Горажду, одакле је организован њен транспорт у Универзитетску болници у Фочи, преноси "Аваз".

Због тежине повреда и компликација у путу, особље Дома здравља Рогатица помоћ је затражило од колега из Кантоналне болнице у Горажду, које је тридесетак километара ближе од Фоче.

- Организовао сам свој тим, позвали смо и анестезиолога, сви смо спремни били и чекали. Међутим, кад су стигли дјевојчица је била без знакова живота. Покушали смо мјере реанимације, дали смо све од себе, али, нажалост, безуспјешно - рекао је дежурни доктор Ургентног центра горажданске болнице Младен Сефер.

Из Полицијске управе Источно Сарајево раније је саопштено да је полицији у Рогатици синоћ око 21.10 часова пријављено да је у Улици Радомира Нешковића млађе лице пало са рингишпила у покрету и том приликом задобило тешке повреде од којих је преминуло на путу за болницу у Фочи.

Рингишпил је након несреће затворен, окружен полицијским тракама, те полицајцима и инспекторима Полицијскле станице Рогатица.