latinica  ћирилица
04/08/2020 |  13:16 ⇒ 14:51 | Аутор: СРНА

Бициклистичка трка "Београд - Бањалука" окупља такмичаре из 30 земаља

Међународна бициклистичка трка "Београд–Бањалука", која ће бити одржана од 3. до 7. септембра, окупиће више од 250 учесника из 30 земаља.
Бициклистичка трка Београд - Бањалука (Архив) - Фото: РТРС
Бициклистичка трка Београд - Бањалука (Архив)Фото: РТРС

Трка ће се одвијати у четири етапе. Прва етапа, планирана за 4. септембар, биће вожена од Београда до Бијељине, друга од Бијељине до Власенице, трећа од Брчког до Теслића и четврта од Прњавора до Бањалуке.

Директор трке Владимир Куваља рекао је да је ово 14. трка, те да је требало да буде одржана у априлу, али је због ванредних околности изазваних вирусом корона одгођена за септембар.

- За отказивање трке учесници нису хтјели да чују, квалитет пријављених екипа никад није био бољи, него ове године, што само говори колики значај овај догађај има међу такмичарима из цијелог свијета - изјавио је Куваља на конференцији за новинаре.

Он је додао да о томе најбоље говори чињеница да се за трку пријавило 34 екипа, док је могуће учешће њих 25.

Куваља је напоменуо и да ће трка бити одржана уз све препоручене мјере против ширења вируса корона, те да ће такмичари морати да имају негативан тест на вирус корона.

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је да је ова трка већ постала традиционални спортски, али и туристички догађај, те честитала организаторима што су одржали континуитет, али и квалитет у организацији.

- Ове године се налазимо у мало специфичнијим условима, те немамо прилику за одржавање пратећих спортских догађаја, али ће свакако бити прилика да покажемо наш спортски, али и туристички потенцијал, те да учврстимо везе и добру сарадњу са Србијом - навеа је Давидовићева.

Она је изразила задовољство што трка сваке године привлачи све већи број екипа, те додала да ће овај спортски догађај и даље имати подршку ресорног министартсва, јер промовише Републику Српску у најљепшем свјетлу.

Подршку одржавању трке дали су и представници општина и градова кроз које бициклисти пролазе - начелник Прњавора Дарко Томаш, начелник Теслића Милан Милићевић, те шеф одсјека за спорт у Одјељењу за друштвене дјелатности у градској управи Бијељине Боро Ђокић.