latinica  ћирилица
04/08/2020 |  15:18 | Аутор: СРНА

Ђокић: Обезбијеђен додатни приход од милион КМ

Министар енергетике и рударства Петар Ђокић истакао је да ове године обављен ремонт у Руднику и термоелектрани /РиТе/ "Гацко", три дана прије предвиђеног рока, чиме је обезбијеђен додатни приход од нешто више од милион КМ.
РиТЕ Гацко - Фото: РТРС
РиТЕ ГацкоФото: РТРС

Након радног састанка са руководством предузећа у Гацку, Ђокић је Срни рекао да је ове године у Рудник и термоелектрану инсталиран управљачко-надзорни систем вриједан око 900.000 КМ.

- Ријеч је о најквалитетнијем доприносу овогодишњем ремонту, чиме ће се на најсавременији начин обезбиједити управљачка и надзорна функција у оквиру појединих производних процеса у Руднику и термоелектрани - нагласио је Ђокић.

Када је ријеч о пословању РиТе, Ђокић је напоменуо да се може говорити о врло позитивним кретањима и односу којег показује и управа и "Електропривреда Републике Српске", као матично предузеће.

- Очекујемо да ће резултати у наредном периоду бити још бољи. Производња се очекује на нивоу од 103 одсто планиране, посебно имајући у виду чињеницу да је ремонт успјешно завршен и обављен на квалитетан начин - рекао је Ђокић.

Он је додао да су ресорно министарство, као и управа предузећа, свјесни тешкоћа и проблема који постоје, посебно у дијелу рударске производње, али да је на састанку било ријечи како та питања рјешавати кроз текући процес рада.

- То значи да ће и у наредном периоду стање погонске спремности Рудника и термоелектране бити веома добро и да ће имати веома мали број искакања из система, што је била и карактеристика претходног периода - додао је Ђокић.

Ђокић је навео да је састанку присуствовао и генерални директор "Електропривреде" Лука Петровић.

Он је додао да је данас одржана и Скупштина акционара РиТе "Гацко", на чијем су дневном реду била организациона питања.

- То се првенствено односи на промјене статута гдје се одређене организационе цјелине спајају и моделирају нешто другачије како би предузеће пословало у систему заштите на квалитетнији начин - напоменуо је Ђокић.

Ђокић је додао да су донесене одлуке о избору чланова Надзорног одбора, јер су појединим члановима истекли мандати.