latinica  ћирилица
04/08/2020 |  20:56 ⇒ 05/08/2020 | 11:17 | Аутор: РТРС

Вучић: Нису успјели да нам забране да носимо српско име и презиме (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија и Република Српска од 2014. године заједнички обиљежавају српска страдања.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

- Срећан сам и поносан да је готово цјелокупан српски народ разумио значај те идеје. Уједињени можемо све, а раздвојени не можемо ништа. Били бисмо много слаби, баш као што смо били те 1995. године - рекао је предсједник Србије Александар Вучић на обиљежавању Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у хрватској војно-полицијској акцији "Олуја".

Вучић је поручио да Срби имају своју државу која може да устане у одбрану српских гробова и наше будућности.

- Поносан сам јер нису успјели да нам забране да носимо српско име и презиме. Народе српски, не заборави да данас нико, ни у Европи ни свијету не говори о стравичном геноциду спроведеном у НДХ -  нагласио је он.

Навео да имамо обавезу према дјеци у Србији и Српској да им отворимо очи.

- Ми морамо да не ћутећи о злочинима, да откријемо све ужасе које су Срби искусили. Морамо да им покажемо да тим плановима нису успјели. Успјели смо као Србија и Српска да кажемо "не" лажима - изјавио је Вучић.

Вучић је рекао да Срби немају жиг срамоте, иако су га хтјели наметнути.

- Ми помирење желмо, мир увијек, али понижење никада. Нисмо вас тјерали да икада признате геноцид над Србима. Само кажите, да знамо да је у Јасеновцу страдао један цијели народ само зато што је носио српско име и презиме - поручио је Вучић.