latinica  ћирилица
05/08/2020 |  09:53 ⇒ 09:55 | Аутор: РТРС

Даун синдром центар Бањалука - Сјећања на Луја Армстронга

У виртуелној музичкој учионици Даун синдром центра Бањалука одржана је радионица под називом "Сјећања на Луја Армстронга".
Даун синдром - Фото: РТРС
Даун синдромФото: РТРС

Армстронг, који је рођен 4. августа, примјер је како се до успјеха може доћи и поред животних препрека и великих проблема.

Армстронг је рођен у сиромаштву, родитељи су га напустили, а као Афроамериканац у времену расизма у Америци, и поред свих потешкоћа, постигао је велики успјех.

Његова борбеност и истрајност примјер су за особе са Дауновим синдромом, који се и сами суочавају са препрекама, различитошћу, одбаченошћу, осуђивањем и жаљењем.

У оквиру радионице пуштена је Армстронгова пјесма What a wonderful world, с поруком да је свијет диван и да подједнако припада свима. Пјесму је одсвирао велики тамбурашки оркестар.

Пуштена је и његова обрада руске народне пјесме "Очи црне", као и верзија у интерпретацији Оливере Марковић и Оливере Катарине.

Ове музичке виртуелне радионице намијењене су одраслим особама са Дауновим синдромом. На крају радионице, Зоран Јелић, директор Даун синдром центра Бањалука, поручио је учесницима да до врха стижу упорни.

- Многи одустану зато што мисле да не могу, а не зато што заиста не могу. Дакле, од заједничког циља, а то је побољшање квалитета живота, особе са Дауновим синдромо не смију одустати - поручио је Јелић.