latinica  ћирилица
05/08/2020 |  12:45 ⇒ 12:47 | Аутор: СРНА

Требиње: Ватерполисти Србије играће у затвореном базену

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да ће се наћи начин да, након изградње затвореног базена у Требињу, припреме Ватерполо репрезентације Србије буду одржане у овом граду.

Он је рекао да је на састанку са селектором Ватерполо репрезентације Србије Дејаном Савићем, чланом Управног одбора Ватерполо савеза Србије Југославом Васовићем и предсједником Спортског друштва "Раднички" из Крагујевца Срећком Отовићем договорено да након отварања затвореног базена у Требињу, репрезентација Србије ту да одигра једну утакмицу.

Ћурић је додао да је на данашњем састанку договорено да Спортско друштво "Леотар" из Требиња у наредних седам дана потпише споразум о сарадњи са Спортским друштвом "Раднички".

Он је изразио наду да ће то бити званичан почетак једне праве сарадње са Требињем, али и са Републиком Српском, не само у пливању и ватерполу, него и осталим спортовима.

Ћурић је подсјетио да је недавно прослављено 70 година Ватерполо клуба у Требињу, истакавши да је ово повратак на праве стазе када је у питању птај спорт и пливање.

- Надамо се да ћемо у наредном периоду заједно са репрезентацијом Србије градити прије свега људе међу спортистима, што смо установили да је важно и да ће се спортисти из Требиња такмичити, а надамо се да неће недостајати и медаља - рекао је Ћурић.

Селектор Ватерполо репрезентације Србије, прослављени ватерполиста Дејан Савић кратко је рекао новинарима да воли Требиње и Републику Српску.

- Волим Требиње, волим Републику Српску! Хвала вам пуно - рекао је Савић.