latinica  ћирилица
05/08/2020 |  16:02 | Аутор: СРНА

Холандија: Маске обавезне на улицама највећих градова

Власти Амстердама и Ротердама, два највећа града у Холандији, наредиле су грађанима да од данас носе заштитне маске на улицама у којима владају највеће гужве, али то многи и даље не чине.

Полиција у Ротердаму саопштила је да је одређен број људи који се противе наређењу о маскама одржао протест у центру града, управо гдје су маске обавезне, пренио је АП.

у Амстерадму наредба о ношењу маски обухвата округ са црвеним фењерима, прометне улице са радњама и пијаце. Многи посјетиоци у историјском језгру града са уским пролазима и улицама поред канала игнорисали су наређење упркос знацима који их обавјештавају о новој мјери.

Општински радници стоје на улазима у једну од амстердамских трговачких улица и носе знаке на холандском и енглеском језику са обавјештењем да су маске обавезне и дијеле их људима који их немају.

Здравствене власти у главном граду Холандије саопштиле су да је око пет одсто тестираних људи прошле седмице било позитивно на вирус корона, док их је током претходне седмице било два одсто.