latinica  ћирилица
05/08/2020 |  18:04 ⇒ 18:13 | Аутор: АТВ

Предизборне анкете: Радојичић убједљиво побјеђује Станивуковића (ФОТО)

Игор Радојичић би, са преко 20 одсто гласова предности побиједио Драшка Станивуковића у трци за градоначелника Бањалуке, да се данас одржавају избори.
Игор Радојичић (Фото: facebook/Grad Banja Luka) -
Игор Радојичић (Фото: facebook/Grad Banja Luka)

Портал БУКА је у посједу истраживања о рејтингу кандидата за градоначелника Бањалуке, као и тренутној подршци грађана политичким партијама у највећем граду Републике Српске.

Ово истраживање је недавно радила агенција Ipsos Public Affairs.

Резултати овог истраживања кажу да између већ представљених кандидата Игора Радојичића и Драшка Станивуковића грађани би већу подршку дали садашњем градоначелнику. Тако би Радојичић на изборима добио 54,3 одсто гласова, док би Станивуковић имао подршку 32,7 одсто бирача.

Фото: Ipsos Public Affairs

Ако се у обзир узму само опредељени грађани, око три петине предност даје Игору Радојичићу у директном дуелу са Станивуковићем.

Резултати истраживања (фото: Ipsos Public Affairs)

Према подацима овог истраживања, иако је ПДП, као и већина опозиције одлучила да подржи Драшка Станивуковића за јединственог кандидата за градоначелника, Јелена Тривић, која је била друга опција ПДП-а за позицију градоначелника, би добила чак и нешто више гласова од Станивуковића. Она би на основу овог истраживања имала подршку 33,5 одсто бирача.

Што се тиче рејтинга политичких странака највећу подршку има СНСД за који би гласало 23,1 одсто грађана.

Резултати истраживања (фото: Ipsos Public Affairs)

Слиједи их ПДП са подршком од 16,5 одсто, док је на трећем мјесту СДС са 10,7 одсто. Уједињена Српска у Бањалуци би могла освојити 4,9 одсто гласова, а преко три постотка се предвиђа још Грађанском фронту "Полиграф", Социјалистичкој партији и ДНС-у.