latinica  ћирилица
05/08/2020 |  18:22 ⇒ 18:29 | Аутор: СРНА

Драгутин Родић кандидат за градоначелника Приједора, Миленко Ђаковић носилац листе (ФОТО)

Драгутин Родић кандидат је Демократског народног савеза /ДНС/ за градоначелника Приједора, а Миленко Ђаковић носилац листе кандидата ове странке за одборнике у Скупштини града Приједора.
ДНС Приједор - Фото: РТРС
ДНС ПриједорФото: РТРС

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изјавио је да ће након локалних избора и побједе кандидата ДНС-а за градоначелника Приједора овај град бити још љепши и развијенији.

- Ово је ДНС - никад сложнији, никад јединственији, никад одлучнији и никад јачи. Драгутин Родић је, могу слободно рећи, будући градоначелник Приједора. ДНС има свој пут, а на том путу ми се нећемо бавити другим политичким партијама - бавићемо се потребама грађана Приједора - рекао је Нешић новинарима након сједнице Предсједништва ДНС-а.

Родић је истакао да је његова кандидатура за градоначелника била јединствен став органа Градске организације ДНС Приједор.

- Вријеме које је пред нама ће показати да пут којим је ДНС од 2004. водио град треба и наставити и да ће тај пут донијети даљи напредак и наставак процеса који су, по нашој оцјени, у посљедње двије године заустављени - навео је Родић.

Он је оцијенио да је листа од 35 кандидата за одборнике Скупштине града Приједора на челу са Миленком Ђаковићем кадровски врло јака у смислу образованости, младости и искуства.

ДНС Приједор (Фото: РТРС)

- Оно што је добро ћемо наставити, а кориговати оно што можда нисмо успјели да у претходном периоду реализујемо. Формула успјеха је екипни рад и укључивање свих грађана Приједора у реализацију пројеката. Основни задатак је да стабилизујемо политичку ситуацију, што је услов и за економски просперитет и за социјалну сигурност свих грађана - истакао је Родић.

Носилац листе кандидата ДНС-а за одборнике Скупштине града Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је Приједор и до сада предњачио у многим сегментима у Републици Српској и у БиХ, али да је до застоја дошло у посљедње двије године због, како је рекао, политичких компликација.

- И Градска управа Приједор и ДНС увијек су се трудили да раде у интересу свих грађана. Листа кандидата ДНС-а је изузетно снажна и ми очекујемо подбједу кандидата за градоначелника Драгутина Родића и најбројнији клуб одборника у Скупштини града Приједора, са којим ћемо и даље организовати политички, јавни и друштвени живот, наставити развој инфраструктуре - поручио је Ђаковић.

Ђаковић је изразио увјерење да ће ДНС на предстојећим локалним изборима пријатно изненадити све поштоваоце, чланове и симпатизере и у Приједору и у Српској и у Федерацији БиХ.