latinica  ћирилица
05/08/2020 |  19:29 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Средствима Владе Србије приводи се крају изградња Дневног центра у Руданци (ВИДЕО)

У ОШ "Милан Ракић" у Руданци код Добоја при крају је изградња Дневног центра. Новац је обезбиједила Влада Србије а вриједност радова је 100 хиљада евра.
Изградња дневног центра - Фото: РТРС
Изградња дневног центраФото: РТРС

Објекат дневног центра надограђен је уз школу, има засебан улаз и биће модерно опремљен и прилагођен дјеци с посебним потребама. Користиће га дјеца са Крњина,од којих је њих 40 са сметњама у развоју.

Директорка школе Слађана Пашалић наводи да ће објекат користити дјеца, као и пунољетна лица са потешкоћама у развоју са Крњина, односно припадајућа мјеста Љескове Воде, Грабовица, Буковица Велика, Тисовац, Станови, Мали Прњавор и Которско, а која су до сада користила објекат центра у Добоју.

Према њеним ријечима, објекат има три просторије од којих ће двије бити за потребе дјеце са потешкоћама у развоју, а једна за дјецу предшколског узраста, односно програма обданишта.

Биће то олакшање за дјецу с посебним потребама јер неће морати свакодневно да путују за Добој,па ће и трошкови бити мањи. Дио радова финансирао је град Добој.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић обишао је данас објекат Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју, који се гради при Основној школи "Милан Ракић" из Буковице Велике и финансиран је средствима Владе Србије у износу од 100.000 евра.

Јеринић је рекао да ће ово бити модерно уређен објекат за потребе око 40 дјеце са потешкоћама у развоју са овог подручја, али и за дјецу предшколског узраста.

- Руданка је најмногољуднија мјесна заједница и свакако је била потреба да се уради један овакав центар - рекао је Јеринић.

Радови на објекту требали би да буду завршени за десетак дана.

Руководилац радова Жељко Петковић каже да су радови у завршној фази и да се требају окончати за тридесетак дана.

Србија је обезбиједила новац за изградњу фискултурне сале у Медицинској школи у Добоју а након поплаве санирала ОШ"Вук Стефановић Караџић" .