latinica  ћирилица
06/08/2020 |  15:12 | Аутор: СРНА

Продужене мјере, полиција и инспекција да појачају рад на терену

Кризни штаб Министарства здравства Федерације БиХ /ФБиХ/ продужио је за још 14 дана све раније донијете мјере за борбу против ширења вируса корона, а уколико буде потребно, оне се могу мијењати у складу са ситуацијом, рекао је помоћник федералног министра здравства Горан Черкез.
Горан Черкез -
Горан Черкез

На конференцији за новинаре Кризног штаба, Черкез је апеловао на све институције и грађане да се придржавају донијетих мјера, истичући да је крајње вријеме за корекцију.

Черкез је рекао да неће бити поновног затварања, јер то економија не би издржала, и да је неопходно да полиција и инспекција на терену појачају надзор над имплементацијом прописаних мјера.

- Ово није питање само здравства, већ питање заједничког дјеловања са становништвом и другим институцијама - нагласио је Черкез.

Према његовим ријечима, мјере које су тренутно на снази у ФБиХ ефикасне су и квалитетне.

- Морам рећи да је стање какво је данас је тешко, али још контролисано - рекао је Черкез и упозорио да непоштовање мјера води до великог броја заражених.

Он је додао да ће сутра, на позив федералног премијера Фадила Новалића, бити одржан састанак представника Федералне управе полиције, Управе за инспекцијиске послове ФБиХ и Кризног штаба.