latinica  ћирилица
06/08/2020 |  17:10 ⇒ 17:11 | Аутор: СРНА

Ревидирана листа инфраструктурних пројеката из области животне средине

Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара сачинило је ревидирану листу инфраструктурних пројеката из области животне средине, чија укупна вриједност износи 1.464.116.622 евра.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

Из Министарства је саопштено да је процес ревизије покренут у јулу прошле године, а предложена ревидирана листа потврђена је током јуна ове године на сједницама влада Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта.

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да је процес ревизије листе инфраструктурних пројеката из области животне средине покренут с циљем измјена и допуна одређених пројеката који су предложени у оквиру програмирања процеса ИПА два и Акционог документа "Животна средина 2020".

Према његовим ријечима, процес ревизије листе покренут је и због потребе кандидовања нових пројеката, с обзиром на то да је Европска комисија изразила став да неће подржавати нити финансирати пројекте који се не налазе на тој листи.

- Ревидирану листу сачинили смо у сарадњи са надлежним институцијама у Републици Српској, ФБиХ и Брчко дистрикту. У односу на прву листу коју је чинило 67 инфраструктурних пројеката, ревидирана листа садржи 129 пројеката, од којих су 56 пројекти из Републике Српске, 68 је из ФБиХ, док су четири пројекта из Брчко дистрикта, а један пројекат из области услуга водоснабдијевања односи се на цијелу БиХ - истакао је Кошарац.

Ревидирана листа инфраструктурних пројеката из области животне средине биће упућена на потврђивање Одбору за инвестиције БиХ, а потом и Савјету министара на коначну верификацију, пише у саопштењу.