latinica  ћирилица
06/08/2020 |  19:21 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Пословна зона Рамићи: Ивестицијама проширити пословну зону (ВИДЕО)

Пословна зона "Рамићи" најуспјешнија је у Републици Српској и то је показала ревизија учинка формирања и рада пословних зона у Српској коју је урадила Главна служба за ревизију, изјавио је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић. Градоначелник је истакао да је Бањалука у узлазној путањи, када је ријеч о новим инвестицијама и да је планирано проширење пословне зоне.
Пословна зона "Рамићи" - Фото: СРНА
Пословна зона "Рамићи"Фото: СРНА

Модерно опремљене хале чекају инвеститоре и привреднике. Још је остало да се уради вањско уређење,прикључци што се може очекивати до нове године.Доста хала је већ заузето али има заинтересованих из машинске и електро индустрије.

-Систематски начин рада, припреме, инвестирања, рјешавање формално-правних аката имовинских односа и свега, траје годинама, али је примјер начина на који се формира једна пословна зона. У овом моменту 15 привредних субјеката функционишу у Пословној зони "Рамићи", и врло брзо, осим главне хале, постојећи обим ове пословне зоне бити попуњен - истакао је Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

Жељко Петровић, већ 33 године послује у Бањалуци на три локације. Очекује да ће инвестицијом у нови објекат и његов посао напредовати.

-Породична компанија је у протекле двије године почела са изградњом објеката у Пословној зони "Рамићи" како би са три локације обезбједила рад на једној - поручио је Жељко Петровић, власник фирме "Тензо".

Град Бањалука будућим привредницима припремио је олакшице. Од ријешених имовинских односа до повољније цијене закупа , само су неке од погодности које чекају будуће инвеститоре.