latinica  ћирилица
07/08/2020 |  11:05 ⇒ 16:03 | Аутор: РТРС

У Српској 84 случаја вируса корона (ФОТО/ВИДЕО)

У посљедња 24 часа у Републици Српској регистрована су 84 случа вируса корона.
Вирус корона -
Вирус корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Свети Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 292 лабораторијских узорака.

Регистрована су четири смртна случаја. Ради се о двије жене старије животне доби из Сокоца и Модриче и два мушкарца средње животне доби из Брода и Зворника.

Према мјесту пребивалишта, 16 особа је из Пала, 15 из Бањалуке, осам из Бијељине, девет из Требиња, шест из Рибника, четири из Козарске Дубице, по три из Братунца, Градишке, Приједора и Сокоца, по двије из Љубиња, Фоче и Сребренице и по једна из Зворника, Источног Новог Сарајева, Лакташа, Мркоњић Града, Угљевика, Челинца, Шековића и Шипова.

До сада је у Републици Српској потврђено 5.429 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 191 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 3.009 особa, тестирано је укупно 53.526 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 257, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 69, а у oпштим болницама 188.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3.755 особa, а надзор је завршен код 45.771 особа.

Епидемилог у Институту за јавно здравство Српске Јела Аћимовић апеловала je да се поштују све мјере здравствених институција с циљем превенције ширења вируса.

Повезане вијести:

Шеранић: Забрињавајућа епидемиолошка ситуација

Препоруке Института биће ревидиране