latinica  ћирилица
08/08/2020 |  14:46 ⇒ 14:46 | Аутор: СРНА

Додик: Бијељина важан привредни центар који заслужује снажнији развој

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је Бијељина један од најважнијих градова Републике Српске, изузетно важан привредни центар, не само семберске регије, и грађани Бијељине заслужују да се град брже и снажније развија.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Прекомпозиција власти у Бијељини показала је како за рјешавање проблема вријеме није пресудан фактор, већ воља и способност да се они рјешавају, и мислим да смо у релативно кратком року показали како се проблеми могу брже рјешавати -  изјавио је Додик за Срну поводом славе града Бијељина - Светог Пантелејмона.

Додик је истакао да спремност нове градске администрације да се важни пројекти реализују у сарадњи са Владом Републике Српске обећава напредак Бијељине на свим пољима.

Он је нагласио да је нова градска администрација је врло амбициозно изашла са 17 пројеката које треба завршити у Семберији чију ће реализацију да подржи Влада Републике Српске - од пројекта заштите од поплава, изградње ауто-пута, преко изградње спортске дворане и нове зграде аутобуске станице, као и многих других пројеката.

- Сви пројекти биће реализовани, јер сада имамо неопходну хармонију између локалних и републичких власти у којој свако зна свој дио одговорности - истакао је Додик, нагласивши да је почашћен што ће сутра бити на градској слави у Бијељини, на коју је и раније са радошћу долазио.

Град Бијељина обиљежиће сутра крсну славу - Светог Пантелејмона. У цркви Светог Пантелејмона биће служена литургија, а потом је предвиђено свечано откривање биста српских великана Иве Андрића, Николе Тесле, Михаила Пупина и Јована Дучића на средишњем платоу у градском парку.

Ломљење славског колача планирано је за 12.00 часова у згради Градске управе, а затим изјаве за новинаре и полагање цвијећа на споменик борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату.