latinica  ћирилица
08/08/2020 |  14:50 | Аутор: СРНА

Посљедња три дана погоршана епидемиолошка ситуација у Градишци

Епидемиолошка ситуација у Градишци се погоршала јер је у посљедња три дана повећан број особа код којих је потрвђен вирус корона, рекао је градоначелник Зоран Аџић.
Зоран Аџић - Фото: СРНА
Зоран АџићФото: СРНА

Аџић сматра да је у питању недисциплина појединаца, те навео податак који су добили из Дома здравља и хигијенско-епидемиолошке службе да је повећан број заражених лица посљедица дружења у природи.

- Градишка, иако фреквентан град на улазу у Републику Српску и БиХ, успијевала је да сачува повољну епидемиолошку ситуацију. Од почетака пандемије у Градишци је регистрован 121 случај заразе вирусом корона, од којих су тренутно активна 23 случаја - рекао је Аџић новинарима.

Према његовим ријечима, већина заражених налази се у самоизаолацији, четири пацијента су у ковид одјељењу градишке Болнице, а један пацијент је на Инфективној клиници Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци.

Он је апеловао да грађани поштују све мјере заштите од ширења вируса, да држе физичку дистанцу, носе маске, избјегавају блиске контакте и окупљања и одржавају хигијену, те образложио да се само тако може сачувати стабилна епидемиолошка ситуација.

Према подацима Института за јавно здравство Републике Српске, у посљедња 24 часа у Градишци је потврђен вирус код шест особа, јуче их је било три, а десет у четвртак.