latinica  ћирилица
09/08/2020 |  12:22 ⇒ 12:38 | Аутор: СРНА

Додик указао на значај очувања српског идентитета (ФОТО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик захвалио је свима који су иницирали и помогли изградњу биста четворице српских великана у бијељинском Градском парку, те указао на значај очувања српског идентитета на овим просторима.
Бијељина: Додик, Мићић и Бећковић - Фото: СРНА
Бијељина: Додик, Мићић и БећковићФото: СРНА

- Они су обиљежили једно вријеме, један идентитет - рекао је Додик, који данас присуствује слави града Бијељина - Светом Пантелејмону.

Он је напоменуо да се Срби данас, као и кроз историју, боре за идентитет, писмо, језик, за вриједност СПЦ нападнуте у Црној Гори и другдје у региону.

- Боримо се да очувамо право на себе, за наше постојање на овим просторима и зато је важно на овакав начин обиљежавати великане наше историје управо што ћемо побиједити само на један начин, а то је ако генерацијама које долазе успијемо пренијети те вриједности - истакао је Додик.

Фото: СРНА

Додик је захвалио свим дародавцима биста, Градској управи, али и академику Матији Бећковићу који је издвојио вријеме да присуствује слави града Бијељина.

Он је и у своје и у име Републике Српске захвалио свима који су имали снаге и воље да на овај начин помогну српски народ, те изразио увјерење да ће се на овом мјесту наћи још српских великана.

Додик је овом приликом честитао славу града, те поновио како Бијељина, као други по величини град у Републици Српској, заслужује сваку помоћ.

Фото: СРНА

- Наставићемо да радимо своје послове. Прије неколико дана овдје смо имали важан састанак. Овдје ће бити много важних инвестиција - поновио је Додик.

У градском парку у Бијељини данас су откривене бисте четворици српских великана Иви Андрићу, Николи Тесли, Михаилу Пупину и Јовану Дучићу.