latinica  ћирилица
10/08/2020 |  09:01 ⇒ 09:09 | Аутор: СРНА

У Сарајеву састанак челних људи о сузбијању ширења ковида 19

Премијер Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић одржаће данас у Сарајеву хитан састанак са кантоналним премијерима, предсједавајућим оба дома Парламента ФБиХ, те челницима Кризног штаба Федералног министарства здравства, на ком ће се разговарати о предузимању даљих активности на превенцији ширења вируса корона.
Влада ФБиХ (архива) -
Влада ФБиХ (архива)

Састанку би требало да присуствују и челници федералних управа полиције, инспекције и цивилне заштите, преносе федерални медији.

Новалић је у петак, 7. августа, одржао радни састанак са помоћником министра здравства ФБиХ Гораном Черкезом, те челницима Федералне управе полиције Енсадом Корманом, Федералне управе за инспекцијске послове Анисом Ајдиновићем и Федералне управе цивилне заштите Мустафом Кадрибеговићем, на којем су анализиране мјере и активности које предузимају федерални органи у вези са спречавањем ширења вируса.

На састанку је оцијењено да је потребно заједничко дјеловање Владе ФБиХ са владама кантона, а све како би се предузеле нове мјере и активности с циљем спречавања настанка болести и њеног сузбијања, те истакнуто да је неопходно појачати и полицијске и инспекцијске мјере надзора спровођења садашњих мјера.