latinica  ћирилица
10/08/2020 |  11:51 ⇒ 14:15 | Аутор: СРНА

Заражена два затвореника у Фочи

Директор Казено-поправног завода Фоча Синиша Голијанин изјавио је Срни да су два затвореника у овом заводу заражена вирусом корона, али да су изолована и предузете су мјере с циљем даљег сузбијања ширења вируса.
КПЗ Фоча - Фото: РТРС
КПЗ ФочаФото: РТРС

- Након што смо добили резултате тестова два затвореника, још смо тестирали њих 22, односно све који су са зараженима били у контакту и сви су негативни на вирус корона. Предузели смо потребне мјере, односно дезинфиковали просторије, а у КПЗ не може нико ући уколико има повишену температуру, не изврши дезинфекцију обуће и руку и не носи маску - рекао је Голијанин.

Он је истакао да здравствена служба у КПЗ Фоча редовно спроводи прописане мјере у борби против вируса корона.

- Када је ријеч о два затвореника, имали су посјету након које им је утврђено да су заражени вирусом корона. У складу са надлежностима, обуставио сам посјете КПЗ Фоча и забранио ванзаводске погодности у трајању од 15 дана - додао је Голијанин.

Помоћник министра правде Републике Српске Перо Дуњић рекао је да у осталим казнено-поправним заводима у Српској нема обољелих од вируса корона и да је безбједноса ситуација добра.

- У КПЗ Фоча су предузете потребне мјере како би било спријечено ширење вируса корона. Од појаве вируса предузимамо све с циљем спречавања његове појаве у казнено-поправним заводима - рекао је Дуњић, који ће данас посјетити КПЗ Фоча.